23-11-09

22/11/2009

Hallo,

grote oppervlaktes op Grootmeers zijn gemaaid. Het blijkt nog de enige manier te zijn om van wilgen af te raken. We hadden voorzien dat de runderen dat in onze plaats zouden doen maar tussen theorie en praktijk is er nogal wat verschil. Er groeien uiteraard nog altijd paddestoelen. Mijn vorige determinatie was verkeerd. Hopelijk is het nu beter. Onderstaande heb ik gedetermineerd als grasleemhoed.P1030402

het bruine sporenpoeder en de kleur van de hoed brachten me tot die determinatie. De paddestoel stond ook alleen en verderop vond ik nog alleenstaande exemplaren van dezelfde soort. Maar een pint zou ik er toch ook niet durven op verwedden. Hierbij nog een foto van de onderkant.

P1030405
 Verder heb ik ook nog een (slechte) foto van een paddestoel die ik gedetermineerd heb als gewone beurszwam.

P1030408

 Vogels waren er ook nog. Een vijftal graspiepers, een groene specht vloog luid roepend op. Een groep kievitten op de aangrenzende akker vloog ook plotseling op. Aanleiding was een overvliegende sperwer.

groeten,

Eddy

 

 

07:23 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

grasleemhoed of paarse schijnridder ? dag Eddy,
ik wil niet vervelend doen, maar deze "grasleemhoed" doet me toch eerder aan een verregende paarse schijnridder denken (omdat ik die soort redelijk goed ken omdat die enkele jaren in mijn tuin voorkwam in alle fazes van zijn leven - van jong en mooi paars tot oud en bleekbruin... Maar ik zou er ook geen pint willen op verwedden, want het kan ook een verwante soort zijn. Let toch ook eens aan de bochtig aangehechte lamellen en de licht zweem van paars op de steel. De onderste paddestoel ken ik niet, ook al omdat er enkel een foto van de bovenkant is.

Gepost door: Karel De Waele | 23-11-09

De commentaren zijn gesloten.