08-11-09

08/11/2009

Hallo,

Vandaag een poging ondernomen om de paddestoelen die ik vorige week niet kon determineren, nu wel op naam te brengen. Het is wat tegengevallen in die zin dat de meeste die er vorige week stonden, nu al weer weg zijn. De zwam op de boomstronk was er wel nog. Ik kom uit op trechtertaaiplaat.

P1030332

Als ik mijn paddestoelengids mag geloven, is het een zeldzame soort. Nu zijn er nog twee mogelijkheden: ofwel mag ik mij gelukkig prijzen dat ik een zeldzame soort ontdek heb en dat ze in ons reservaat staat, of mijn determinatie is verkeerd.

Ik vond er ook nog de rode zwavelzwam.P1030348

 

Wat vogels betreft, een jong mannetje torenvalk zat op een tak. Ik denk dat die er al een tijdje aanwezig is. Ook nog twee rietgorzen in een meidoornstruik en een groene specht die landde nabij de amfibiepoel.

groeten en tot volgende keer,

Eddy

13:29 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de eerste paddestoelen doen me van ver denken aan oesterzwammen (ik heb toch de indruk dat op de foto de stelen zijdelings zitten).
En de tweede: waarom is dat geen gewoon zwavelkopje (ik zie toch geen uitgesproken rodere hoed op deze exemplaren) ... Maar: ik ben ook geen expert, en het is al lang geleden dat ik me meer met die paddestoelen bezig gehouden heb...

Gepost door: Karel De Waele | 08-11-09

Mooie foto's Eddy. Ik dacht eerlijk gezegd ook dadelijk aan Oesterzwam bij het zien van de bovenste foto. Maar het is niet steeds eenvoudig met paddenstoelen. Misschien kan Eddy Saveyn uitsluitsel brengen.
Groeten, Jo

Gepost door: Johan Cosijn | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.