27-07-08

27/07/2008

hallo,

Grootmeers ligt er prachtig bij. De vlakte is kleurt geel en paars. Geel van het jacobskruiskruid en de heelblaadjes; verschillende tinten paars door koninginnekruid en kattestaart. Je ziet de galloways bijna niet meer lopen in de weelderige plantengroei. Van de volwassen dieren zie je alleen nog de ruggen en de kop boven de vegetatie uitsteken. Vorige week is er nog een kalfje geboren. Een foto kon ik er nog niet van maken, daarvoor verdwijnt het diertje iets te vlug tussen de hoog opgeschoten planten.P1020730

 Op de amfibiepoel zag ik nog een libelle; eerst dacht ik aan oeverlibel, maar op de foto zie je duidelijk de bruine vleugelvlekken, dus is het een mannetje platbuik. P1020729

Deze libel blijkt een geduchte rover te zijn. Ook de larve - die leeft op de bodem van poelen en plassen - blijkt alles te pakken wat voor haar eetbaar is.

In de moeraszone nog een vergeet-mij-nietje aan een iets grondiger onderzoek onderworpen. Het zou om moeras-vergeet-mij-nietje gaan.  

P1020719

Een kelk met aanliggende haren, de stengel onderaan behaard, een stijl die plus minus gelijk is met de kelkrand. toegegeven dat ik getwijfeld heb tussen moeras- en zomp-vergeet-mij-nietje omdat de kelk nogal diep ingesneden is.

groeten,

Eddy

 

 

21:15 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.