06-07-08

06/07/2008

Hallo,

de rode waterereprijs waarover ik vorige week sprak is al bijna uitgebloeid, maar geen nood; planten om te determineren staan er nog genoeg. Mijn aandacht werd getrokken door een grote plant met gele bloemen. Enig determineerwerk leerde mij dat het om grote wederik gaat. De roodgerande kelkbladen gaven definitief uitsluitsel.P1020569

en de rest van de bloem ziet er zo uit.P1020565
Het blijft toch boeiend om een (voor mij) onbekende plant op naam te kunnen brengen. Grote wederik behoort tot de sleutelbloemfamilie. Ik zag er ook nog zomp-vergeet-mij-nietje (aanliggende haartjes), harig wilgeroosje, akkerdistel, speerdistel. Over een korte tijd zal het koninginnekruid in bloei staan. Een grasmus vloog met aas in de bek nabij de aangeplante zone en je kon de jonge vogels horen piepen. Ik kan er dus zeker van zijn dat daar een broedgeval is. In een flits zag ik nog een steltloper. (eentje met witte stuit) maar ik heb hem niet voldoende lang kunnen zien en zag hem later ook niet meer terug.

groeten,

Eddy

 

17:56 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Eddy,

leuke waarneming van Grote wederik en Zomp-vergeet-mij-nietje. Ik zou eigenlijk ook ieder weekend willen op stap gaan in de Maarkebeekvallei maar dat lukt mij voorlopig niet. Hopelijk lukt het me na de verhuis. Altijd leuk je wedervaren in Grootmeers te kunnen volgen op je blog. Veel mooie waarnemigen bij je volgend bezoek.

Groeten,

Jo

Gepost door: Johan Cosijn | 09-07-08

De commentaren zijn gesloten.