31-05-08

31/05/2008

Hallo,

Het water in de moeraszone is spectaculair gedaald. Slechts hier en daar blijft nog een poel over. Waar eens een watervlakte was, grazen nu Galloways. P1020527

Er vlogen massa's libellen rond. Twee soorten kon ik makkelijk determineren. Keizerlibelle en gewone oeverlibel. Foto's maken lukte niet, die luchtacrobaten waren me iedere keer te snel af. Een ander beestje bleef mooi zitten, dus dat lukte wel. Ik denk aan azuurblauwe waterjuffer.

P1020525

P1020528
ze zijn duidelijk druk bezig met de voortplanting. Een keizerlibelle zit met het achterlijf in het water; ik durf veronderstellen dat ze eitjes legt.

P1020529

Ik zag ook een meerkoet met reeds tamelijk grote kuikens. Waarschijnlijk dezelfde die ik vorige keer beschreef. Voor de rest veel houtduiven, zwarte kraai en grasmus.

groeten en tot de volgende keer maar weer.

Eddy

 

19:44 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

waarnemingen grootmeers. Vandaag nog eens een wandeling gemaakt in de Grootmeers: beste waarnemingen waren 3 actief zingende blauwborsten en een zingende rietgors. Er vloog ook een wespendief op vanop de grond en even later zagen we ook nog een Buizerd. Wel duidelijk is dat het terrein snel zal verruigen, ik denk niet dat het aantal koeien en paarden kunnen volstaan om de verbossing tegen te gaan die in de komende jaren onvermijdelijk zal plaatsvinden (bij ongewijzigd beleid). Wordt hieraan gewerkt of denken jullie dat de huidige "bezetting" van grazers zal volstaan ?

Gepost door: Filip Verbelen | 07-06-08

De commentaren zijn gesloten.