18-11-07

18/11/2007

Hallo,

gisteren dag van de natuur op Grootmeers. De hele voormiddag heb ik gezaagd. Ik wist eerlijk gezegd niet van mezelf dat ik zo kon zagen. De opkomst was meer dan behoorlijk. Het feit dat wie wou, hout kon meenemen naar huis zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Ik heb daar zelf een beetje een dubbel gevoel bij; aan de ene kant maken veel handen het werk licht, aan de andere kant steekt het mij toch een beetje dat mensen blijkbaar alleen iets doen, als er een materieel voordeel aan vastzit. De wereld is minder idealistisch dan ik zou willen. Maar goed, het zij zo...

De sfeer zat er anders wel goed in. En de aperitief en middagmaal te velde waren zeer gezellig.

grootmeers 005(1)

grootmeers 009(1)

Met al het lawaai dat de werkzaamheden met zich meebrachten, waren er uiteraard niet veel vogels te zien. Toch vloog bij het verlaten van het terrein een watersnip op.

Vandaag dan was ik op het terrein in het kader van de maandelijkse watervogeltelling. Op de moeraszone en in de gracht zaten vijf watersnippen. In het wilgenbos zat een grote bonte specht.

Grote stukken zijn gemaaid. Dat hebben we beslist tijdens het laatste terreinbezoek met de beheersgroep. De bedoeling is de verbossing tegenhouden en de grasgroei te bevorderen.

en nog een fotootje van de moeraszone.grootmeers 017(1)

groeten,

 Eddy

 

19:55 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.