03-11-07

3/11/2007

Hallo,

Er lopen een aantal nieuwe paarden rond op Grootmeers. Het gras rond de ingang "Kraai" is al redelijk platgetrapt. Er lopen een paar fjordenpaarden tussen (ik weet nu wel niet of ik dit correct schrijf). Die zijn duidelijk zwaarder gebouwd dan de andere.

P1020185
Hopelijk vreten ze veel wilgen. In de moeraszone stijgt het waterpeil. De eilandjes zijn bijna allemaal verdwenen.P1020187

Er zaten 5 wilde eenden en 2 slobeenden op het water. Aan de overkant ook nog drie watersnippen. Op de aangrenzende akker heeft de landbouwer maïs geteeld. Een massa Canadese ganzen en wilde eenden zoekt zijn voedsel op de restanten die op het veld gebleven zijn. De Galloways zochten hun voedsel in de wilgenstruwelen. Goed zo. Op die manier gaan ze de verbossing tegen en dat was de bedoeling. P1020189
je ziet dat er wel iets mag aan gedaan worden. Daarvoor lopen die grote grazers daar en zelf grijpen we ook in door hier en daar stukken te maaien. Dat bevoordeelt het gras en het is nog altijd de bedoeling dat Grootmeers een "meers" wordt.

Opnieuw geprobeerd een paddestoel te determineren maar ik kom er weer niet uit. Determineren van paddetoelen is een soort worstelwedstrijd, met meestal ikzelf in de verliezende rol. Ik denk aan een soort ridderzwam maar welke? Morgen probeer ik het eens opnieuw.

P1020192
groeten,

 Eddy

 

17:26 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Eddy,
ik denk niet dat dit een ridderzwam is ... maar wat dan wel weet ik ook niet zo direct!
groeten uit Midden Engeland
Karel

Gepost door: karel de waele | 04-11-07

De commentaren zijn gesloten.