21-10-07

21/10/2006

Hallo,

De nevelslierten dreven nog over Grootmeers als de kleine groep terreinbeheerders  één na één door het hek glipte en de situatie even in ogenschouw nam. Het hele terrein werd doorkruist; daarbij werd vooral gelet op de hoeveelheid voedsel die nog beschikbaar is, op de effecten van voorbije maaibeurten en op de kwaliteit van de afsluiting.

De vorige maaibeurten hebben een positief effect gehad op de evolutie van het terrein. Ze hebben de wilgenopslag tegengegaan en de inzaaibeurten hebben gezorgd voor vergrassing. Ook de delen die nog nooit gemaaid werden, worden door het gras langzaam gekoloniseerd.

Voor volgend jaar wordt afgesproken om “het eiland” (d.i. het noordelijke stuk van het terrein) en een aanpalend stuk te maaien. Dit mag eigenlijk al niet veel langer uitgesteld worden om de wilgen niet nog groter te laten worden dan ze nu al zijn. Bij voorkeur gebeurt dit naar het einde van de maand juni, om broedende vogels zo weinig mogelijk te verstoren.

We zouden eigenlijk de begrazingsdruk moeten verhogen. Maar het is een beetje koffiedik kijken met hoeveel eenheden we dat moeten doen. Het terrein ligt er nu wel zeer weelderig bij, maar in de komende wintermaanden zal er uiteraard niet al te veel groeien en het is dus afwachten hoe het er na de winter zal uitzien.

P1020137

en dan nog een foto van de oude trouwe galloways

P1020143

en de mensen van de beheersploeg.P1020145
en voor ik het vergeet, op de moeraszone zaten drie watersnippen. Bij het verlaten van het terrein zagen we nog een torenvalk achternagezeten door een paar kraaien.

groeten,

Eddy

 

18:36 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.