30-09-07

30/09/2007

Hallo,

Een warme dag vandaag en waarschijnlijk een van de laatste. Er vlogen dus nogal wat libellen rond op Grootmeers en van één ervan heb ik deze foto.P1020112

Wie goed kijkt, ziet dat deze libel een gele streep heeft op de poten. Het is dus ofwel steenrode ofwel bruinrode heidelibel. Om het onderscheid tussen die twee te kunnen maken, moet je de kop zien. De steenrode heidelibel heeft een streep die langs het oog naar beneden loopt; maar vermits de kop op deze foto niet te zien is, kan ik dus ook geen sluitende determinatie doen. De heidelibellen vliegen tot in oktober. Er vloog ook nog een keizerlibelle rond.

Een eind verder stonden er paddestoelen tussen de begroeiing. De kleverige hoed en het bruine sporenpoeder wijzen op een lid van de vaalhoedfamilie. Dat is een zeer moeilijke groep. Op de cursus wordt ons verteld dat als we weten dat het een vaalhoed is, we dan zeer tevreden mogen zijn.P1020114
Aan de andere kant van het pad, stond vlasbek. Toch een mooi plantje nietwaar?

P1020117

Er lopen blijkbaar weer een viertal paarden. Eentje vond ik bijzonder mooi. Het doet mij een beetje denken aan een przewalski-paard.

P1020120
Ik zou het nog vergeten, maar er vloog ook nog een biddende torenvalk rond. In de moeraszone geen enkele vogel. Waar blijven die steltlopers eigenlijk?

groeten,

Eddy

22:55 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.