16-09-07

16/09/2006

Hallo iedereen,

Het uitzicht van Grootmeers is een beetje veranderd. De moeraszone is nogal grondig gemaaid. Op zich geen slechte zaak, want de plantengroei was zeer weelderig en het kan dus zeker geen kwaad om er eens het mes in te zetten. Het is ook zo dat in een natuurlijk proces water land wordt. Als we niets doen, groeit die moeraszone volledig dicht en hebben we over een aantal jaren geen moeras meer. En aangezien dat niet de bedoeling is, moet er gemaaid worden. De poel ziet er nu als volgt uit:P1020082
P1020083

hier en daar zijn nog een paar kleine plassen overgebleven. Moeilijk te geloven dat de najaarsregens zullen zorgen voor een volledige watervlakte. Hopelijk krijgen we dit najaar steltlopers op bezoek. Op de slibplaten van een nieuw afgegraven stuk in de bourgoyen zijn er al een boel aanwezig. Hopelijk zakken er toch een paar iets zuidelijker af. Terwijl ik daar stond kwam een ijsvogel recht op mij af gevlogen, in de laatste paar meters zag het vogeltje mij pas staan en moest hij scherp uitwijken. Vermoedelijk een jonge vogel op zoek naar een territorium.

De koeien lagen rustig te herkauwen in  het wilgenbosje. Een van de paarden is gekwetst. Er werd reeds contact opgenomen met de eigenaars en die zouden onmiddellijk een kijkje gaan nemen.

tot volgende keer,

 Eddy

 

 

18:26 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.