01-09-07

01/09/2007

Hallo,

het is 1 september. Het najaar begint vanaf nu. Een najaar dat interessant wordt. De vogeltrek zal stilletjesaan op gang komen. Vanaf volgende week volg ik een paddestoelencursus. Het is mijn derde jaar dat ik een cursus volg en ik kijk al uit naar het determineerwerk.

op grootmeers was van de vogeltrek nog niet veel te zien. In de verte hoorde ik wel een buizerd. Een paar wandelaars trokken over het terrein met de hond netjes aan de leiband. Zoals het hoort. Spijtig genoeg kwam even later een groep van wel twintig mountainbikers over het terrein; het waren verschillende families samen. Weeral een groep die zich niets aantrekt van verbodsbordjes. Mensen zijn toch eigenaardig, niet?

Er lopen nu nog slechts vier paarden. Nochtans zou de begrazingsdruk moeten verhogen want het terrein heeft een overschot aan voedsel. Bij deze veebezetting krijgen we het mineralengehalte nooit naar beneden. Vanaf nu zal alles wel minder vlug beginnen groeien maar toch. Het zou waarschijnlijk beter zijn, deze winter niet bij te voederen. Dan zijn de dieren wel verplicht om ook met minderwaardig gras en boomschors tevreden te zijn. Wat ons dan ook een beetje voor een dilemma stelt. We moeten ze per slot van rekening ook gezond houden.

Tot volgende keer

Eddy

 

 

22:44 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.