12-08-07

12/08/2007

Hallo,

ongelooflijk maar toch waar. Wat we al niet meer verhoopt hadden, is toch gebeurd. Stier Baziel heeft nog een nakomeling. Vorige week is er nog een kalfje geboren. Er was al aan gedacht om die koe van de hand te doen maar kijk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. P1020053

en eentje met de mama

P1020054
en hier dan stier Baziel, stamvader van het roemrijke grootmeersgeslacht.

P1020052

Grootmeers ligt er nog altijd zeer kleurrijk bij. Ik heb mijn wandeling eens langs de buitenomheining gedaan en op sommige plaatsen liep ik in een woud van koninginnekruid.

Over vogels valt niet veel te vertellen. Op Grootmeers zelf een paar vogeltjes die vliegensvlug in de struiken verdwijnen. En dan onzichtbaar hun geluidjes produceren vanuit het struikgewas. In de omgeving van Grootmeers wel buizerd, torenvalk en groene specht. We zijn bijna september; dwz dat de najaarstrek bijna op gang zal komen. Hopelijk kan ik dan meer zaken noteren. Libellen heb ik er deze keer niet gezien. Waarschijnlijk was ik nog te vroeg op de ochtend.  Wel veel schaatsenrijders op de poelen; mooi om zien hoe die beestjes met hun lange poten door gebruik te maken van de oppervlaktespanning over het wateroppervlak "rijden". De natuur zit vernuftig in elkaar.

Op het wandelpad voorbij Grootmeers ook nog een sprinkhaan. Het beestje speelde wel wat met mijn voeten; iedere keer dat ik hem wou fotograferen, kroop hij aan de andere kant van de grasstengel. Uiteindelijk lukte het dan toch.

P1020058
groeten en tot volgende keer,

Eddy

 

 

13:22 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto's Uw blog is gewoon prachtig en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Nog een prettige dag! Groetjes en tot blog.

Gepost door: Tuingenieter | 16-08-07

De commentaren zijn gesloten.