03-07-07

02/07/2007

Hallo,

 

Gisteren eens met een echte specialist op het terrein geweest. Bij de beheersgroep zit eigenlijk niemand die veel van planten afweet. Wij determineren wel, maar hebben soms een half uur nodig om een plantje te determineren en dan slaan we de bal soms nog mis. Nu hadden we een kenner bij ons en op een paar uren tijd kregen we een mooi overzicht van wat er groeit en bloeit. In totaal hebben we 136 soorten geteld. En we kunnen ons verheugen op een zeldzaamheid: met name graslathyrus. Heel leuk; een natuurreservaat is er om zeldzame planten en dieren een kans te geven. En dan weten dat het ook lukt; wel, dat geeft een kick.

De begrazingsdruk is ook opgevoerd. Sedert zondag lopen er nu ook zeven paarden op Grootmeers. Foto's volgen nog wel. Hopelijk knabbelen die ook boomschors zodat we niet ieder jaar moeten maaien. Het zijn aanhankelijke dieren. Blijkbaar zijn ze mensen gewend, want ze komen spontaan op je af om je te begroeten. Het gaat met het terrein stilletjesaan toch de goede richting uit.

tot later,

Eddy

 

 

14:45 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prettig weekend Uw blog is gewoon prachtig en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Maar er is ook dit nog: Moest een (niet verplichte) opwelling je overmeesteren om een kijkje te komen nemen op ons plekje van rust, zoals ik het zelf noem, doe het dan gerust. Nog een prettig weekend met overvloed aan zon ! Groetjes en tot blog.

Gepost door: Tuingenieter | 12-07-07

De commentaren zijn gesloten.