22-04-07

22/04/2007

Hallo iedereen,

 

vandaag was het mooi weer om Grootmeers nog eens te bezoeken. Op de moeraszone vlakbij het knuppelpad heb ik een meerkoetennest ontdekt met 4 pulli en nog een drietal eieren. Ook nog een aantal wilde eendekuikens. We hebben nu drie jaar na elkaar geslaagde broedgevallen van meerkoet. Verder nog een paar volwassen meerkoeten, een koppel krakeenden, een koppel Canadese ganzen en een blauwe reiger. Boven het populierenbos kon ik geruime tijd de balstvlucht van een paar buizerds gadeslaan. Hopelijk komen ze in het bos tot broeden. Gisteren tijdens een ochtendwandeling mijn eerste wielewaal en mijn eerste grasmus van het seizoen gehoord. Ook vandaag zat een grasmus te zingen op de rand van het terrein. Ook mijn eerste huiszwaluwen van dit jaar gezien.

Grootmeers wordt groener en groener. Het valt mij op dat er enorm veel wilgen zijn. Het was eigenlijk de bedoeling dat Grootmeers een meers werd; maar ik vrees dat we in de richting van een bos evolueren. Maar goed, wat mezelf betreft, vind ik dat dit ook zijn charmes heeft.

Op het wandelpad naast Sterkenbalck heeft iemand mij op een paddestoel gewezen. Ik heb hem vandaag gedetermineerd en ik kom uit op tijgertaaiplaat. Die groeien normaal op houtstronken en deze stond in het gras. Enig graafwerk leerde me dat onder het gras een stuk hout verborgen zat. Zo zie je maar weer hoe je op het verkeerde been kan gezet worden.

tot de volgende keer maar weer

 

Eddy

 

19:28 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Grootmeers : mijn 'thuis'reservaat Heel leuk initiatief Eddy! Ik neem dat je wel weet dat je mij niet hoeft te overtuigen van de charme van het gebied... Ik bezoek het gebied nu reeds een 4-tal jaar en telkens blijft het voor nieuwe (fotografie)onderwerpen zorgen.
See you in the field.
Pieter

Gepost door: Pieter | 22-04-07

De commentaren zijn gesloten.