15-04-07

15/04/2007

Hallo iedereen,

ik ben er terug. Er is een en ander veranderd tijdens mijn afwezigheid. Grootmeers is wat groener geworden. Aangeplante struiken en bomen staan al goed in het blad. Hondsdraf vormt op veel plaatsen paarse tapijten. Mooi om zien.

Op de moeraszone zat een wilde eend met kuikentjes, 5 Canadese ganzen en 3 meerkoeten. Deze keer heb ik geen meerkoetkuikens gezien. De laatste jaren hadden we daar telkens broedgevallen, maar misschien komt het nog. De begroeiing in de moeraszone is toegenomen en het is best mogelijk dat er pulli in verscholen zitten.

Eigenaardig is wel dat er nog altijd geen tweede kalfje geboren is. Andere jaren zijn er altijd twee. Er was ook een fotograaf aanwezig op het terrein. Hij vertelde me dat er minstens 5 zangposten waren van blauwborst. Eentje heb ik te zien gekregen. Blauwborsten zijn stilaan een vertrouwd gezicht op Grootmeers. De laatste jaren hebben we altijd broedgevallen. En het zijn zeer mooie vogeltjes.

Zo, tot de volgende keer.

Eddy

 

10:44 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ja ja alles komt tot leven in de natuur
groetjes

Gepost door: scottie | 17-04-07

Prettig weekend Ik wens je een prettig en zomers weekend. Moest de opwelling je overmeesteren (niet verplicht uiteraard) om een kijkje te komen nemen op ons plekje van rust, zoals ik het zelf noem, doe het dan. Je wordt ontvangen met open armen. Je blog is ordelijk, overzichtelijk en uitnodigend om zeker nog terug te komen. Groetjes en tot blog !!!!

Gepost door: Tuingenieter | 20-04-07

De commentaren zijn gesloten.