25-02-07

24/02/2007

Hallo,

vandaag was werkdag op Grootmeers. Enige tijd geleden heeft Natuurpunt een perceeltje aangekocht dat grenst aan Grootmeers. De bedoeling is dat de Galloways daar ook kunnen grazen. Maar daarvoor moet eerst nog de afsluiting vervangen worden. Om dat landschappelijk zo mooi mogelijk in te kleden, hebben we geopteerd voor een afsluiting van wilgen. Aan de rand van de moeraszone staan wilgen. We hebben de grootste takken eruit gezaagd en die zullen dan als palen in de grond geplaatst worden.

De wilgen groeiden schuin over de moeraszone en alle takken vielen bijgevolg in het water. Dat bemoeilijkte de werkzaamheden nogal. Maar als we moeten wachten tot de moeraszone droog ligt, zullen we de werken moeten uitvoeren in het broedseizoen.Zodus... Na veel trekken en sleuren liggen toch een aantal grote takken op het droge. Die zullen door de mensen van het Regionaal Landschap geplaatst worden.

De meerkoeten trokken zich van de hele heisa geen fluit aan. Die deden rustig verder met hun dagdagelijkse bezigheden; zijnde voedsel zoeken en een territorium afbakenen.

groeten,

Eddy

 

07:46 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.