04-02-07

04/02/2007

Hallo,

Vandaag dichte mist over de Scheldemeersen. De zon deed pogingen om erdoor te komen, maar deze voormiddag zonder succes.

Een groene specht vloog op uit de aangeplante zone aan de rand van het terrein.

Op de moeraszone zaten zeven Canadese ganzen, 14 krakeenden en 7 meerkoeten. De meerkoeten waren territoriumgevechten aan het voeren. Die beestjes voelen blijkbaar de lente al kriebelen.Vanuit de begroeiing klonk gezang van winterkoning. Nabij de amfibiepoel zaten twee wilde eenden. Uit de ruigere delen van het terrein vloog een watersnip op. Twee eenden vlogen snel over; achternagezeten door vermoedelijk een slechtvalk. Door de dichte mist en de snelheid van het gebeuren, heb ik niet met zekerheid kunnen determineren. Aan het wilgenbosje hoorde ik de geluiden van kramsvogels en heggemus.

Baziel (de stier van Grootmeers) was mij vandaag niet gunstig gezind. Met de kop tegen de grond chargeerde hij naar mij. Ik was vliegensvlug een paar meter achteruit. Gelukkig achtervolgde hij mij niet. Die massa vlees, pels en botten achter mij aan, is toch niet alles. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Ik heb er het raden naar wat hem bezield heeft. Misschien ook lentekriebels?

groeten,

Eddy

 

18:38 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bezoek uit het Hageland Nu al zomerkriebels na de sneeuwval van deze week ? Bezoek dan mijn flora eens en met een beetje fantasie is het alweer zover. Prettig weekend.

Gepost door: Tuingenieter | 10-02-07

De commentaren zijn gesloten.