29-12-06

29/12/2006

Hallo,

vandaag eindelijk nog eens de zon gezien en er van geprofiteerd om Grootmeers en Kleinmeers eens te bezoeken. Op Grootmeers zaten op de moeraszone 5 wilde eenden. Een steltlopertje vloog op maar ik heb het niet kunnen determineren. Op de moeraszone lag een dun laagje ijs. In het riet zat ook nog een rietgors. In de wilgen nabij Zingembrug zaten wat vinken en mezen. Een groep staartmezen foerageerde op de zwarte elzen. Vanuit het ruigere middengedeelte vloog een groep graspiepers op. Een biddende torenvalk en een overvliegende buizerd maakten het plaatje compleet.

In een weide naast Mesureput lag een dode Canadese gans; de borst was geheel weggevreten. Wie het ook was, ik  hoop dat het hem gesmaakt heeft. In de populieren zaten er een aantal aalscholvers. Waarschijnlijk betreft het hier een slaapplaats.

Langs de Schelde nog wat interessante opmerkingen van passerende wielertoeristen gehoord, maar die ga ik jullie besparen.

Groeten,

Eddy

 

22:57 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo heb hier aan mijn achterdeur het natuurgebied van de gavers(harelbeke)ga daar bijna iedere dag wandelen met bobke (onze malthezer)
prettige eindejaars feesten
groetjes

Gepost door: scottie | 30-12-06

De commentaren zijn gesloten.