17-12-06

17/12/2006

Hallo,

 

Dit weekend was het watervogeltelweekend. Voor wie dat niet kent; ieder winterhalfjaar worden 1x per maand over heel Vlaanderen de watervogels geteld. Ik was eigenlijk vergeten dat het dit weekend was. Gisteren kon ik door de overvloedige regen (16 liter) niet het veld intrekken. Vanmiddag schoot het me pas te binnen.  Zo'n drie uren heb ik nodig om de gebieden die mij toegewezen zijn, te tellen. Nu nog alles in de databank van het Instituut voor Natuurbehoud inbrengen.

Wat watervogels betreft, zie ik hier eigenlijk maar gewone soorten. d.w.z veel wilde eenden en veel meerkoeten. Toch levert het wel eens iets leuks op. Deze middag zag ik een boomkruiper. Toch al weer een tijd geleden. Op Grootmeers zelf was niet zoveel te zien. Een torenvalk zat op een paaltje, verder ook nog een roodborst en een blauwe reiger. Een groene specht vloog op en landde in de populieren aan de oude Schelde-meander. Boven de 'Stuyvenberg' cirkelde een buizerd met een witte stuit en een zeer witte onderzijde. Ik dacht eerst aan ruigpootbuizerd, maar het ontbreken van zwarte polsvlekken maakte me duidelijk dat het om een gewone buizerd ging.

Dat zal het zowat zijn. Door de korte dagen kom ik alleen in het weekend nog op Grootmeers.

saluutjes.

 

Eddy

 

16:50 Gepost door Eddy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Proficiat met je verkiezing tot persoon van het jaar.

Gepost door: Pretfles | 17-12-06

Vredig Kerst-weekend.. Ik wens u en je naastbestaanden een vredig Kerstfeest toe en geef een kerstster ten beste aan elke bezoeker van mijn blog. PS: Welkom bij de bloggers.

Gepost door: Tuingenieter | 22-12-06

De commentaren zijn gesloten.